Slik feller man et tre

Velkommen til Husqvarna Chainsaw Academy – din online-kilde til sikker og effektiv trefelling. På dette nettstedet får du en gjennomgang av ting du bør kjenne til. Her finnes det trinnvise instruksjoner, lettfattelige animasjoner, videofilmer, viktige sjekklister og anbefalinger.

Før du begynner med trefellingsarbeidet må du sikre at du har nødvendig kunnskap, forståelse og utstyr for å felle trær på en korrekt og sikker måte. Følg lenkene nedenfor for mer informasjon om motorsagbruk, trefelling, kvisting, kapping m.m. Her finnes alt.

Arbeide med motorsag – sikkerheten først

Ved felling av trær er sikkerheten alfa og omega. For å unngå fare for skade på deg selv og mennesker i nærheten kreves det planlegging og grundige forberedelser. Kontakt en lokal fagperson hvis du føler deg usikker. I dette avsnittet tar vi opp følgende:

Trefelling

Husk: Hvert tre er forskjellig. Derfor må du planlegge og forberede deg godt før du begynner å felle et tre. Du må også ha en grundig forståelse av de viktigste begrepene innen trefelling, f.eks. brytekant, styreskår og hovedskår, samt hvilke metoder og teknikker som skal brukes avhengig av treet. I dette avsnittet tar vi opp følgende:

Kvisting og kapping – avslutte jobben

Jobben er ikke ferdig når treet har falt i bakken. Derfor inneholder dette avsnittet anbefalinger og trinnvise instruksjoner for sikker og effektiv kvisting og kapping.

Sist redigert

september 28, 2020

Angi bokmerke og del

På denne siden